Bivši šef Janafa

Zbog “imovinskog nesklada” okrenut postupak protiv Dragana Kovačevića

Hina

Dragan Kovačević / Foto: Vedran Karuza

Dragan Kovačević / Foto: Vedran Karuza

U Kovačevićevom slučaju obavljena je redovita provjera imovinske kartice te je pokrenut postupak zbog utvrđenog nesklada u imoviniPovjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u četvrtak pokrenuti postupak protiv predsjednika Uprave JANAF-a Dragana Kovačevića zbog nesrazmjera u imovinskoj kartici.


U Kovačevićevom slučaju obavljena je redovita provjera imovinske kartice te je pokrenut postupak zbog utvrđenog nesklada u imovini.


Nije pokrenut postupak protiv gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i njegova zamjenika Luke Korlaeta, koji su prijavljeni zbog navoda da su utjecali na odluke i način rada zaposlenika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode.
U prijavi nije precizirano o kojim se službenicima i predmetima radi, a s obzirom na to da je prijava anonimna, Povjerenstvo nije moglo zatražiti od prijavitelja da pojasni te navode te je odlučeno da se neće pokretati postupak.


Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk prijavljen je za političku trgovinu, odnosno da je vijećnike u Gradskom vijeću Grada Zaprešića imenovao kao savjetnike i u razne savjete te tako dobivao njihove glasove u Gradskom vijeću.


Povjerenstvo nije utvrdilo postojanje povezanosti između Turka i vijećnika, osim činjenice da su vijećnici, a sva je imenovanja obavio u skladu s odredbama Statuta Grada Zaprešića te je odlučeno da se neće pokretati postupak.


Povjerenstvo je također odlučilo da neće pokretati postupak protiv bivšeg gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare.


Krstulović Opara je bio neanonimno prijavljen jer je njegova supruga imala u suvlasništvu nekretnine unutar obuhvata Park šume Marjan za koju je postojala inicijativa da se ukloni zaštita na određenom dijelu kako bi se ondje legalizirale nezakonito izgrađene građevine, no Povjerenstvo je od nadležnog ministarstva i javne ustanove koja upravlja Park šumom Marjan dobilo odgovor da nisu zaprimili nikakvu inicijativu da se sa bilo kojih čestica makne zaštita, a upis nije izvršen.