NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Za ubojstvo pomajke sjekirom sud u Osijeku 22-godišnjaku odrezao 12 godina zatvora

Hina

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Photo: Davor Javorovic/PIXSELLOSIJEK – Za ubojstvo 55-godišnje pomajke, u prosincu prošle godine u Osijeku, osječki Županijski sud u petak je proglasio krivim 22-godišnjeg posinka Egona Elezovića i nepravomoćno ga osudio na 12 godina zatvora.


Optužnicom ga se tereti da je 7. prosinca 2020. između 22 i 23 sata, u Koranskoj ulici, u Osijeku, sjekirom ubio pomajku Nedeljku Elezović, u obiteljskoj kući u kojoj su zajedno živjeli.


Sudsko vijeće je zaključilo kako je nedvojbeno potvrđeno da je 22-godišnji Elezović pomajku najmanje deset puta udario sjekirom po glavi i vratu, čime joj je, uz djelomičnu amputaciju glave i vrata, nanio višestruke teške ozljede, uslijed kojih je umrla.
Sud navodi kako je okrivljenik priznao kazneno djelo, a njegovo priznanje je u skladu s provedenim dokazima.


Prema mišljenju sudskog vještaka psihijatra utvrđeno je da je Elezović mogao shvatiti svoje postupke i njima upravljati, ali da su te sposobnosti bile bitno umanjene, što je sud uzeo u obzir kao olakotnu okolnost, kao i priznanje kaznenog djela te činjenice da je mlađe životne dobi i da je neosuđivan.


Otegotnim okolnostima sud je ocijenio činjenice da je ubio pomajku koja ga je primila u svoju kuću, osigurala mu dom i obitelj, a ubojstvo je počinio s najmanje deset udaraca sjekirom u glavu, čime je iskazao krajnju bešćutnost i drskost.


Protiv okrivljenika je produljen istražni zatvor u kojem se nalazi od 8. prosinca 2020. što mu je uračunato u kaznu, a koji može trajati do pravomoćnosti presude.