PLOVILO U PLAMENU

VIDEO Velika akcija u Savudrijskoj vali, pomorski policajci spasili posadu s goruće ribarice

P. N.Djelatnici Postaje pomorske i aerodromske policije Pula-Pola spasili su danas članove posade ribarice koja se zapalila oko 13.30 sati na udaljenosti od 700 metara od rta Savudrija.


Policijski službenici obavljali su svoje redovne zadaće na policijskom plovilu P-111  kada su primijetili ribaricu u plamenu. Odmah su se uputili prema gorućoj ribarici te su članovima posade dobacili aparat za gašenje požara.


Nažalost, plamen se već razbuktao tako da posada nije uspjela ugasiti vatru te su tada policijski službenici prekrcali dvoje članova posade na policijsko plovilo i sretno ih, bez ozljeda, prevezli do luke Savudrija.

Druga ribarica koja se nalazila u Savudrijskoj vali doteglila je ribaricu u plamenu do savudrijskog lukobrana, gdje su vatrogasci ugasili vatru.


Zapovjednik policijskog plovila Emil Maružin, upravitelj stroja Marko Jakšić i mornar Boris Sabadoš svojom brzom reakcijom spasili su članove posade ribarice i još jednom pokazali kako je primarna zadaća hrvatske policije spašavanje života te da su hrvatski policajci uvijek tu kada je potrebno, javljaju iz istarske policije.