NEDALEKO OD GRANICE

VIDEO Pogledajte čudne žute stupove svjetlosti na nebu kod Belgoroda: Stanovnici uznemireni, što je ovo?

P. N.

Na fotografijama i snimkama objavljenima na Twitteru vide se najmanje dva ravna stupa žute svjetlosti koja se uzdižu visoko iznad grada. Drugi očevici pišu da su vidjeli tri stupa.Stanovnici ruskog grada Belgoroda, koji se nalazi nedaleko od ukrajinske granice, sjeverno od Harkiva, u utorak navečer primijetili su neobjašnjive stupove žute svjetlosti na nebu, piše tportal.


Na fotografijama i snimkama objavljenima na Twitteru vide se najmanje dva ravna stupa žute svjetlosti koja se uzdižu visoko iznad grada. Drugi očevici pišu da su vidjeli tri stupa. Stanovnici nagađaju da bi to mogli biti reflektori ili prirodni fenomen.Neki idu toliko daleko da smatraju kako je svjetlost nastala zbog testiranja novog laserskog protusatelitskog oružja. Proruski mediji već dulje vrijeme za poraze na bojnom polju u Ukrajini krive zapadne obavještajne službe. Navodno zapadne službe dostavljaju Kijevu precizne informacije o kretanju i lokacijama ruske vojske u Ukrajini, a sve zahvaljujući nadzoru iz satelita. Prema tom narativu, zapadni sateliti preko kojih se dostavljaju informacije Kijevu su legitiman vojni cilj.


Slični stupovi već su blistali nad Belgorodom – osobito su primijećeni u veljači 2020., o čemu je izvijestila publikacija Bel.Ru.