DANAS POTPIS UGOVORA

VIDEO Nova luksuzna megajahta gradit će se u “3. maju”: MKM Yachts naručio izgradnju trupa trećeg Scenic Eclipsea

P. N.

Emerald Kaia vizualizacija

Emerald Kaia vizualizacija

Nakon dvije luksuzne megajahte, australska grupacija Scenic nastavlja suradnju s riječkim brodogradilištemNakon dvije luksuzne megajahte, australska grupacija Scenic nastavlja suradnju s riječkim brodogradilištem za izgradnju trupa trećeg broda flote u Hrvatskoj.


Nakon uspješne isporuke luksuznog istraživačkog kruzera Scenic Eclipse II dovršene u travnju 2023. čak tri mjeseca prije roka, Scenic grupa i MKM Yachts nastavljaju dobru suradnju s riječkim brodogradilištem potpisivanjem ugovora za izgradnju trupa za treću luksuznu megajahtu iste klase. Novi brod flote vodeće svjetske kompanije za luksuzna kružna putovanja, Scenic grupe, koja se od 2007. bavi i brodogradnjom, bit će već treći građen u Hrvatskoj, gdje će izgradnja započeti konstrukcijom trupa novog broda, radnog naziva NB 102.

Ugovor o izgradnji trupa između MKM Yachts d.o.o. kao kupca i 3. maja Rijeka 1905 d.o.o., kao brodograditelja, bit će potpisan danas u Rijeci, a detalji i novi dizajn plovila bit će predstavljeni javnosti u bliskoj budućnosti.


Ugovor će u popodnevnim satima u Rijeci potpisati Vjera Marić, predsjednica Uprave 3. maja 1905, Saša Čokljat, direktor MKM Yachtsa, te Glen Moroney, vlasnik Scenica, a potpisivanju će, među drugim gostima, prisustvovati i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.Osim novog projekta NB 102, MKM Yachts aktivno sudjeluje u dizajnu i inženjeringu drugog projekta Scenic grupe, 120 metara duge luksuzne jahte Emerald Kaia predstavljene javnosti na Sea Trade sajmu u Miamiju. Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji MKM Yachtsa s hrvatskim inženjerskim tvrtkama, proizvođačima opreme i dobavljačima, važna uloga u projektu Emerald Kaia pripala je upravo Hrvatskom registru brodova, koji djeluje kao klasifikacijsko društvo za brod koji će ploviti pod zastavom Bahama, dokazujući snagu domaće stručnosti i inovativnosti.