BIVŠA HRVATSKA PREDSJEDNICA

VIDEO Kolinda Grabar Kitarović o karakteru predsjednika Rusije: “Putin nikad ne bi priznao poraz, radije bi umro”

P. N.

Reuters

Reuters

Grabar-Kitarović kaže da je malo vjerojatno da će Putin odustati od specijalne vojne operacije koju on vidi kao odgovor na poniženje koje im je priuštio Zapad tijekom hladnog rata.Kolinda Grabar-Kitarović zna ponešto o Vladimiru Putinu kojeg je više puta susrela dok je bila hrvatska predsjednica, predstavlja je GZERO, pa je uživo na Global Stageu, održanom u sjedištu UN-a, prije par dana odgovorila na pitanje kako ona vidi budućnost ruskog rata u Ukrajini, piše Index.hr.


Grabar-Kitarović kaže da je malo vjerojatno da će Putin odustati od specijalne vojne operacije koju on vidi kao odgovor na poniženje koje im je priuštio Zapad tijekom hladnog rata.


Iako je rat oslabio rusko gospodarstvo i vojsku, bivša hrvatska predsjednica smatra da bi Putin radije umro nego priznao poraz. “Nije istina da sankcije nemaju efekta, imaju. Ali Putin je osoba koja nikad ne bi priznala poraz. Radije bi umro”, rekla je.
Budući da Ukrajina također neće prepustiti ni pedalj suverenog teritorija, a Putin se neće povući Grabar-Kitarović vjeruje da će se borbe nastaviti.


“Najbolje čemu se možemo nadati sada je nekakvo primirje, no prekid vatre neće spriječiti Putina da pokuša ostvariti svoju krajnju ambiciju preuzimanja cijele Ukrajine, zaključila je Kolinda.