OBLJETNICA OKRNJENA

Udruga branitelja 9. Gardijske brigade Vukovi: Ogromna količina arogancije i ega dolazi od predsjednika Milanovića

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Svečana akademija i dodijela odlikovanja nažalost se neće održati zbog nepremostivih zapreka u suradnji sa Uredom Predsjednika RH koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu.Upravni odbor Udruge branitelja 9. Gardijske brigade Vukovi objavio je na svojoj Facebook stranici priopćenje u kojemu objašnjavaju da se veliki dio najavljenih svečanosti obilježavanja obljetnice osnutka ove legendarne postrojbe – neće održati, a za to kao odgovornog direktno prozivaju predsjednika Zorana Milanovića.


Evo što su napisali:


“Poštovane obitelji poginulih i umrlih Vukova, cijenjeni suborci i dragi prijatelji nažalost moramo Vas obavijestiti da se središnja svečanost obilježavanja 30. Obljetnice ustrojavanja naše 9. Gardijske brigade Vukovi neće održati prema sluzbenom programu koji vam je poslan i objavljen u medijima.
Naime tijekom organizacije obilježavanja došli smo u problem sa Uredom Predsjednika RH koji je samovoljno preuzeo glavnu riječ te su nam nametana neka ograničenja za naše druge goste koja nam nisu prihvatljiva.
Zbog nemogućnosti komunikacije sa Uredom predsjednika te ogromne količine arogancije i ega koja dolazi od strane Predsjednika koja se pokazala nepremostivom i u ovakvom tužnom ali i ponosnom događaju proslave naše obljetnice.


Shodno tome obaviještavamo Vas da će se Sveta misa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje održati kako je i planirano sutra 28.10. u 10 sati u katedrali NBDM u Gospiću.


Nakon Svete mise neće biti polaganje vijenaca u 11 sati kako je planirano prvotno već će vijence položiti ratni pripadnici 9.GBR Vukovi sa obiteljima poginulih i našim suborcima iz Gardijskih brigade u 13 sati na spomen obilježju poginulim Vukovima u vojarni u “9. Gardijske brigade Vukovi u Gospiću i to bez ikakvih ceremonija i prisustva politike.


Nakon polaganja vijenaca pozivamo Vas od 13:30 sati na svečani ručak i druženje u Društvenom domu u Žabici u Gospiću.
Svečana akademija i dodijela odlikovanja nažalost se neće održati zbog nepremostivih zapreka u suradnji sa Uredom Predsjednika RH koji je isključivi krivac za neodržavanje ove obljetnice po planiranom programu.


Taktičko-Tehnički zbor i prelet Krila Oluje neće se održatik. Večerašnji koncert klape “Sveti Juraj” HRM i Jazz orkestra HV u kinu “Korzo” u Gospiću održat će se sa početkom u 19 sati te još jednom pozivamo građane Gospića i okolice da dođu na ovaj događaj.


Još jednom se svima ispričavamo zbog izmjena programa koje nisu uzrokovane našom krivicom”, navode na kraju.