RAZBOJNIŠTVO

U porastu broj krađa u super-marketima, Otočanin učestalo nudio mito

Marin Smolčić

Ilustracija ne prikazuje stvarni događaj Foto Vedran Karuza

Ilustracija ne prikazuje stvarni događaj Foto Vedran KaruzaAko je suditi po učestalim vijestima iz Policijske uprave ličko-senjske u Lici se ženski spol uspjeva nametnuti i u crnim kronikama. Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad dvije ženske osobe zbog osnova sumnje da su počinile razbojničku krađu i nad muškom osobom koji se sumnjiči da je počinio krađu.


Maloljetnica s područja Zalužnice kod Otočca i 20-godišnjakinja iz Perušića se sumnjiče da su u utorak, 29. studenog 2022. godine oko 18,45 sati u jednom trgovačkom centru u Gospiću ukrale više skupih prehrambenih proizvoda u čemu su ih pokušale spriječiti djelatnice trgovačkog centra. Pri tome nisu uspjele jer su se drske kradljivice nakon puno vike i naguravanja udaljile u nepoznatom smjeru s ukradenom robom.


Policijski službenici sumnjiče njihovog kompanjona, 20-godišnjaka s područja Brod Moravica da je istoga dana, 29. studenog 2022. godine krao u 21 sat u istome trgovačkom centru u Gospiću. „Lopov u gostima“ je pri tome ukrao dva televizora.
Nakon svega nekoliko sati oni su uhićeni, te su od njih uz potvrdu oduzeti ukradeni predmeti.


Svi su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznene prijave protiv njih podnesene su nadležnom državnom odvjetništvu.


Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo davanja mita.


Sumnjiči se da se 27. travnja 2022. godine na području Otočca 57-godišnjak sastao s 44-godišnjakom te kao odgovorna osoba u pravnoj osobi zahtijevao mito za službenu radnju koja bi se morala obaviti unutar granica njegove ovlasti na što 44-godišnjak nije pristao. Mito u iznosima od po 100 eura nudio je u nekoliko navrata.


Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proslijeđeno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.