POVRAT ORUŽJA

U Otočcu vraćen „Kalašnjikov“, Zagrepčanka planirala javno prodavati švercani duhan

Marin Smolčić

foto: Reuters

foto: Reuters

Građanin je dragovoljno je predao 337 komada puščanog streljiva call. 7,62 X 39 mm i automatsku pušku „Kalašnjikov“



Na ličkom području nastavlja se sukcesivna predaja oružja i streljiva zaostalih iz Domovinskog rata. Dobra vijest opet stiže iz Otočca gdje je građanin dragovoljno je predao 337 komada puščanog streljiva call. 7,62 X 39 mm i automatsku pušku „Kalašnjikov“ koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.


Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.


Također iz Otočca stiže manje dobra vijest gdje su policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo nedozvoljene trgovine.




Gospođa se sumnjiči da je na području Zagreba nabavila sitno rezani duhan koji je bio pakiran u 19 PVC vrećica, ukupne težine 16 kilograma. Za duhan nije posjedovala nikakvu dokumentaciju i koji je bio bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Šverc je namjeravala obavljati javno, na prodajnom štandu u Otočcu.


Duhan je od nje privremeno oduzet, ona je uhićena, dovedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.