PREDIZBORNA KAMPANJA

U Domovinskom pokretu smatraju da Milanović relativizira značaj Istanbulske konvencije: “Treba je deratificirati”

Hina

Ivan Penava / Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Ivan Penava / Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Dosta je tog licemjerja s navodnom zaštitom žena, a samo da bi se uvodila rodna ideologija u Hrvatsku, naglasili suZAGREB – Iz Domovinskog pokreta (DP) ocijenili su u petak da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u Slavonskom Brodu pokušao relativizirati, pa i minorizirati značaj Istanbulske konvencije u hrvatskom društvu te su naglasili da se DP zalaže za njezinu deratifikaciju.


U DP-u smatraju da Istanbulska konvencija nije samo nepotrebna za zaštitu žena od nasilja, nego nasilno uvodi u hrvatsko društvo pojmove i pojave koje nikad nisu postojale.


“Za nas u Domovinskom pokretu majka je majka, otac je otac, dječak je dječak i djevojčica je djevojčica” ističu u priopćenju i dodaju da rodovi postoje u hrvatskom jeziku, a u hrvatskom narodu postoje spolovi.
Nema, kažu, roditelja 1 i roditelja 2, nema ”igara” u vrtićima – presvlačenja dječaka u djevojčice i djevojčica u dječake, nema hormonskih intervencija za promjenu spola ni promjenu spola djece i osoba do 21. godine života, nema ni društvene promjene spola, bez promjene spola nakon 21. godine, i to po kriterijima medicinske struke.


“Što se tiče zaštite žena od nasilja, što Istanbulska konvencija, nažalost, kako vidimo, ne jamči, pitamo potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ‘njegove žandare’ zašto pišu prekršajne prijave ženi žrtvi nasilja? Pitamo premijera Andreja Plenkovića, kao vrsnog pravnika i zagovaratelja Istanbulske konvencije zašto žena žrtva nasilja na sudu bude proglašena krivom za remećenje javnog reda i mira samo zato što se pokušala braniti i dobije paprenu kaznu?”, naveli su u priopćenju.


Dosta je tog licemjerja s navodnom zaštitom žena, a samo da bi se uvodila rodna ideologija u Hrvatsku, naglasili su i ponovili da je Domovinski pokret je za deratifikaciju Istanbulske konvencije jer je, kako kažu, “zloćudna tvorba u hrvatskom društvu, koju će izliječiti”.