Dani sigurnosti u prometu

U akciji PUPG otkriven čak 21 vozač za kojim su raspisane potrage

Šarlota Brnčić

Foto PU Primorsko-goranska

Foto PU Primorsko-goranska

Evidentirana su i 23 vozača kod kojih je pronađena droga te su prekršajno sankcionirani u skladu sa Zakonom o suzbijanju zlouporabe droge.Tijekom operativne akcije ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 1134 vozača na 183 lokacije.
Od ukupnog broja kontroliranih, kod 91-og vozača evidentiran je prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, zatim 53 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, kao i šest prekršaja uporabe ostalih uređaja.


Evidentirana su i 23 vozača kod kojih je pronađena droga te su prekršajno sankcionirani u skladu sa Zakonom o suzbijanju zlouporabe droge.
U akciji je također otkriven i 21 vozač za kojim su bile raspisane potrage, ali i šest vozača koji su kazneno prijavljeni radi kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.
U vrijeme održavanja kampanje, od 16. do 22. rujna, na prometnicama u nadležnosti PU primorsko-goranske nije bilo smrtno stradale osobe, a dogodilo se 107 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno.


Projekt Dani sigurnosti u prometu, provodi se u svim zemljama Europske unije raznim preventivno-represivnim aktivnostima, s ciljem smanjenja broja smrtno stradalih osoba u prometu. Kampanja je provedena paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju (nadzor uporabe sigurnosnog pojasa u vožnji, mobitela i drugih uređaja).
U sklopu kampanje, 21. rujna, obilježen je i Dan bez poginulih u prometu. Taj dan su, kako u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, tako i na području PU primorsko-goranske održane pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije u cilju suzbijanja najtežih prometnih prekršaja i uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.