TRAGIČNA NESREĆA

Preživjeli petogodišnjak izgubio oba roditelja i mlađeg brata: Talijanske vlasti traže odgovor na pitanje zašto je pala žičara

Hina

Reuters

Reuters

Preživjeli petogodišnjak izgubio je oba roditelja i mlađeg brata. Talijanski mediji su objavili da je teta s njim u bolnici.RIM –  Talijanske su vlasti u ponedjeljak, dan nakon kobnog pada žičare na sjeveru zemlje i 14 poginulih, obećale da će hitno istražiti tu nesreću.


Osnovano je posebno povjerenstvo koje će pomoći tužiteljima u istrazi, kazao je ministar infrastrukture Enrico Giovannini. Prema medijskim navodima, tužiteljstvo razmišlja i o tome mogu li se u ovom slučaju primijeniti optužbe za ubojstvo iz nehaja.


U kabini se nalazilo 15 osoba, a žičara se u trenutku nesreće kretala od grada Stresija prema planinskom vrhu Mottarone.
Samo je dvoje djece preživjelo nesreću, međutim, jedno od njih je kasnije u bolnici u Torinu podleglo ozljedama.


Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su među poginulima i petero izraelskih državljana iz iste obitelji.


Preživjeli petogodišnjak izgubio je oba roditelja i mlađeg brata. Talijanski mediji su objavili da je teta s njim u bolnici.


Tvrtka odgovorna za godišnje preglede žičare priopćila je da je posljednja provjera ispravnosti u studenom 2020. pokazala “da nema nepravilnosti”.


Žičara je pregledana i 2016. godine nakon obnove.