Neobični slučaj

“Zlostavljali su mog psa”, poručila je žena na TikToku i – zaradila tužbu

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Problem je nastao kada je Charlie dobio postoperativnu infekciju
Na TikToku je Victoria prepričala navodno zlostavljanje svog psa od strane osoblja veterinarske klinike gdje je bio na liječenju. “Zlostavljali su mog psa”, poručila je žena u snimkama koje su postale viralne.


Veterinarska klinika sve negira te protiv Victorije podnosi  tužbu za klevetu. Sve se to događa u Surreyu u Kanadi, a priče datiraju iz proljeća 2022. godine. Pas Charlie odveden je veterinarima radi sterilizacije, ali – prema riječima njegove vlasnice – nije bio adekvatno tretiran, javlja Virgilio.it.


Veterinari bolnice za životinje u Surreyu, međutim, negiraju njene tvrdnje i boje se da bi videozapisi na TikToku, koji su dosegli ukupno 900 tisuća pregleda, mogli naštetiti ugledu klinike. Bolnica se zatim odlučuje za pokretanje tužbe.


“Odvela sam psa u klaonicu”
 


Problem je nastao kada je Charlie dobio postoperativnu infekciju. Prema Victorijinu mišljenju, to je posljedica nemara veterinara, ali veterinari reagiraju tvrdeći da je za komplikacije nakon kirurškog zahvata odgovorna upravo Victoria.


Žena je 2. travnja 2022. objavila video snimku svađe koja se odvijala upravo u bolnici za životinje Surrey. Na kraju se vidi kako Victoria odlazi i savjetuje drugoj prisutnoj osobi da odvede svog psa negdje drugdje.


“Odvela sam psa u klaonicu”, rekla je Victoria u drugom videu koji je također prikupio znatan broj pregleda. No, veterinari spomenute klinike tvrde da je post-sterilizacijska infekcija nastala jer nije korišten tzv. Elizabetin ovratnik, što je u tim slučajevima bitno kako bi se spriječilo da životinja liže i ošteti ranu.


Kazneni progon i obrana na sudu


Victoria je također optužena da je bila “eksplozivna, bacala predmete na djelatnicu bolnice tijekom sukoba”, dok Victoria tvrdi da su vikali samo djelatnici klinike.


Odvjetnici koji zastupaju veterinarsku kliniku u Surreyu tvrde da je Victoria iskoristila TikTok kako bi nanijela veliku štetu ugledu ustanove. Optužena je za “osuđujuće, nadmoćno, zlobno, nestašno i opresivno ponašanje”, navode odvjetnici. Odvjetnici su zatim zatražili od suda da Victoriji zabrani objavljivanje novih videozapisa o klinici i trajno brisanje starih, javlja Virgilio.it.