Pandemija

Zbog naglog porasta zaraženih moskovski gradonačelnik uveo neradne dane

Hina

Reuters

Reuters

Dani od 15. do 19. lipnja bit će neradni te će se do 20. lipnja svi barovi, restorani i ostala mjesta zatvarati najkasnije u 23 sataZbog naglog porasta zaraženih koronavirusom, moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin u subotu je objavio da će dani od 15. do 19. lipnja biti neradni te da će se do 20. lipnja svi barovi, restorani i ostala mjesta zatvarati najkasnije u 23 sata.


 


“Kako bismo zaustavili rast oboljelih i kako bismo očuvali živote, danas sam izdao nalog da dani od 15. do 19. lipnja budu neradni, ali u potpunosti plaćeni za sve zaposlene”, napisao je Sobjanin na službenom blogu.
“Ovaj tjedan, stanje sa širenjem virusa blago se pogoršalo, broj novih zaraza dosegao je vrhunac iz prošle godine”, istaknuo je gradonačelnik.


Moskva je u subotu imala 6701 novi slučaj koronavirusa, što je rekord za rusku prijestolnicu od prosinca prošle godine. “Ne možemo ne reagirati na tu situaciju”, naglasio je Sobjanin.


Predsjednik Vladimir Putin je kazao da je do sada protiv covida-19 cijepljeno 18 milijuna Rusa.


Rusija broji oko 144 milijuna stanovnika i čitava zemlja se posljednjih dana suočava sa skokom broja oboljelih od covida-19.


U subotu je u Rusiji bilo 13.510 novih slučajeva i 399 umrlih, što čini ukupno 5,193.964 zaraženih i 126.073 umrlih od početka pandemije.