Tragedija

Zadranka Antonija u turskim potresima ostala bez cijele obitelji: “Svi su mrtvi, tamo je apokalipsa”

Marina Šaponja

Foto Reuters

Foto Reuters

Mom mužu je rodica javila da su svi mrtvi, tetka i njezino dvoje djece, sin od dvadeset i djevojčica od četiri godine, druga tetka, priča Antonija BlaževićAntonija Blažević, Zadranka koja živi u Švicarskoj, a čiji je suprug iz Turske, u potresu koji je u ponedjeljak pogodio grad Karaman Maras ostala je bez pet članova obitelji.


Tu informaciju u suzama je jutros potvrdila za Zadarski list, dodavši kako su svi članovi suprugove obitelji pod ruševinama, a spasioci izvlače samo žive ljude.


– Tamo je apokalipsa. Mom mužu je rodica javila da su svi mrtvi, tetka i njezino dvoje djece, sin od dvadeset i djevojčica od četiri godine, druga tetka….
Rekla je da spasioci samo izvlače iz ruševina žive ljude, kako psi tragači osjete da nekog ima, a mrtve uopće ne izvlače.


Prvi dan smo čuli da su svekra izvukli živog iz ruševina, ali sada ne znamo više ni što je s njim, je li živ, ozlijeđen, gdje je… Suprugova rodica ostala je bez djeteta, muža, majke, žena je slomljena.


Situacija je užasna, ne možemo nazvati nikoga, poslati poruku, pomoć, ništa….


Ulice su razrušene, nema dovoljno spasioca, strojeva da se ruševine uklone, ne može se do grada doći nikako, a temperature su niske, snijeg pada i velika je hladnoća, ispričala nam je kroz suze Antonija.