Nejasna izjava

Vučić nakon glasanja u New Yorku: ‘Ja sam ovdje završio karijeru. Ovo je bio zadnji čavao u lijes’

P. N.

Reuters

Reuters

Ne mogu reći da smo mi pobijedili jer takve su procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat, rekao jePokazali smo kako se bori za Srbiju, rekao je u četvrtak u New Yorku srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon što je Opća skupština UN-a usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici s 84 glasa za, 19 protiv i 68 suzdržanih, što su srpski dužnosnici proglasili svojom moralnom pobjedom.


U ne baš jasnoj izjavi, naglasio je kako je on “završio karijeru i kako mu mnoge stvari neće oprostiti”.


“Ja sam večeras ovdje završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bio čavao u lijes. Učinili su sve da nas ponize, a mi se vinuli u visine. Ne mogu reći da smo mi pobijedili jer takve su procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat”, dodao je Vučić u New Yorku.
Tvrdi da su predlagači Rezolucije procjenjivali da će preko 110 zemalja glasati za nju, a da će suzdržanih biti oko 45.


“A nas bilo 107. Znači njih 84 prema 107 onih koji se nisu željeli složiti s njihovim prijedlogom, a da ne pričamo i kako se došlo do tih 84, jer bi realno za Rezoluciju glasalo 60-ak, ostale su pritiskali”, rekao je.


Zahvalio je svim zemljama koje su bile protiv ili suzdržane kod glasanja.


“Ogromno hvala mađarskoj braći, oni su jedini koji su bili protiv u našem okruženju, ali hvala i Slovačkoj, Grčkoj i Cipru koji su bili uzdržani i koji su pokazali prijateljstvo prema Srbiji. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili… Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno”, dodao je Vučić, piše Nova.rs.