Epidemija

Virus se dosad proširio u tridesetak zemalja svijeta. Dosad je izvan Kine preminulo 40 ljudi, najviše u Iranu

Hina

Reuters

Reuters

Kinesko Nacionalno povjerenstvo za zdravstvo objavilo je u srijedu i da je u utorak od koronavirusa umrlo 52 ljudi, manje u odnosu na 71 smrtni slučaj dan prije. Ukupan broj zaraženih porastao je, pak, na 78.064, a umrlih na 2.715U kontinentalnoj Kini u utorak je bilo 406 potvrđenih novih slučajeva zaraženih koronavirusom, manje nego prethodnoga dana, kada je broj zaraženih porastao za 508, dok je u Južnoj Koreji broj zaraženih znatno porastao.


Kinesko Nacionalno povjerenstvo za zdravstvo objavilo je u srijedu i da je u utorak od koronavirusa umrlo 52 ljudi, manje u odnosu na 71 smrtni slučaj dan prije. Ukupan broj zaraženih porastao je, pak, na 78.064, a umrlih na 2.715.


Središnja pokrajina Hubei, gdje je epicentar epidemije, prijavila je 401 novi slučaj zaraze, manje u odnosu na 499 slučajeva dan prije.
Južna Koreja izvijestila je, pak, u srijedu o 169 novih slučajeva zaraze, više u odnosu na 60 dan prije, čime je ukupan broj zaraženih u zemlji porastao na 1.146.


Najviše novozaraženih, njih 134, zabilježeno je u četvrtom po veličini gradu Daegu, priopćio je Korejski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (KCDC).Dosad je od koronavirusa u Južnoj Koreji umrlo 12 ljudi.

Kuvajt je, pak, prijavio dvije novozaražene osobe, koje su se vratile iz Irana, pa je njihov ukupan broj porastao na 11.


Iran nakon Kine bilježi najveći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa, njih 15, dok je 90 ljudi zaraženo.


Prema podacima Reutersa, virus se iz Kine proširio na 30-ak zemalja svijeta, pri čemu je zabilježeno oko 40 smrtnih slučajeva, među ostalim, 11 u Italiji.