Jeziva snimka

VIDEO Talibani smaknuli poznatog afganistanskog komičara. Do zadnjeg im se trenutka smijao u lice

P. N.

Daily Mail objavio je snimku u kojoj se vidi kako komičar, poznat i pod imenom Khasha Zwan nalazi na stražnjem dijelu automobila, dok mu se s obje strane nalaze dvojica naoružanih talibanaTalibani su još u srpnju smaknuli poznatog afganistanskog komičarra Nazara Mohammada, a prema videu koji kruži društvenim mrežama, nastavio ih je ismijavati do posljednjeg trenutka.


Daily Mail objavio je snimku u kojoj se vidi kako komičar, poznat i pod imenom Khasha Zwan nalazi na stražnjem dijelu automobila, dok mu se s obje strane nalaze dvojica naoružanih talibana. U video zapisu posljednjih trenutaka, Mohammad se i dalje šali s militantima, nakon čega ga jedan od talibana počinje šamarati.


Prema Human Rights Watchu, Zwana su ubili talibani krajem srpnja u Kandaharu nakon što je taj grad pao u ruke džihadistima.
Nedugo nakon što je snimljen navedeni video, Nazar je pogubljen. Na fotografijama se vidi kako je stajao naslonjen na drvo, a u sljedećem trenutku leži na podu prerezanog grla. Talibani su u početku poricali umiješanost u smrt komičarske zvijezde, ali su naknadno priznali da su ga uhitili i da će mu se suditi na talibanskom sudu.


Tvrdili su i da je umiješan u mučenje i ubijanje talibana.