R. M. Palmer

VIDEO/FOTO Eksplodirala tvornica čokolade, više poginulih. Scene su strašne, od zgrade je ostala gomila krhotina

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Spasioci u ruševinama traže preživjeleU eksploziji koja se dogodila u tvornici čokolade u Pennsylvaniji poginule su dvije osobe, a petero ih se smatra nestalima dok spasioci u ruševinama traže preživjele, objavile su u subotu hitne službe korigirajući raniju izjavu u kojoj su rekle da je petero poginulih i šestero nestalih.

Eksplozija se dogodila u petak u tvorničkom dijelu tvrtke R.M Palmer u West Readingu, od Philadelphije udaljenom 97 km, objavila je pennsylvanijska agencija za hitne situacije (PEMA).


Agencija je objavila da će se provesti istraga radi utvrđivanja uzroka eksplozije. U prvome izvješću o incidentu spominje se curenje plina.U lokalne bolnice prevezeno je sedmero ozlijeđenih.


R.M. Palmer kaže da su njezini sustavi e-pošte i telefona bili u kvaru nakon eksplozije te da se oslanja na službe za hitne slučajeve da stupe u kontakt sa zaposlenicima i njihovim obiteljima.“Pružit ćemo dodatne informacije i stupiti u kontakt sa zaposlenicima, pogođenim obiteljima i zajednicom što je prije moguće”, stoji u priopćenju tvrtke.


Tvrtka nije navela uzrok eksplozije niti je iznijela druge detalje.


Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vide se goleme hrpe krhotina i visok plamen iz kojega izlazi gust oblak crnog dima. Tvrtka se nalazi u središtu grada.T.M. Palmer je kompanija osnovana 1948. Zapošljava oko 850 ljudi i proizvodi 500 proizvoda od čokolade i slatkiša, stoji na internetskim stranicama tvrtke.