Okrutnost nad životinjama

UZNEMIRUJUĆE Policajac kamenovanjem usmrtio bespomoćnog i prestravljenog vombata – javnost zgrožena

P. N.

FOTO/Wombat Awareness Organization/Vombat u skloništu

FOTO/Wombat Awareness Organization/Vombat u skloništu

Članak sadrži navode i fotografije koje čitateljima mogu biti uznemirujući.AUSTRALIJA – Uznemirujuća video snimka pokazuje policajca Waylona Johncocka koji baca kamenje na bespomoćnog malenog vombata i nakon toga kameri pokazuje “palac gore”. Vijest prenosi UNILAD, a tužna je snimka osvanula na Facebook stranici Organizacije za dobrobit vombata (Wombat Awareness Organisation).


Johncock je s nepoznatim pojedincem pratio nesretnog vombata po putu u Južnoj Australiji. Prestravljenu je životinju pogodio u glavu, a zatim se okrenuo kameri i “trijumfalno nasmijao”, dok se njegov prijatelj smijao čitavoj situaciji.


FOTO/Wombat Awareness Organisation, Facebook


FOTO/Wombat Awareness Organisation, Facebook

Policijski povjerenik Grant Stevens je potvrdio da je osoba u videu policajac: “Radnje prikazane na snimci smatram potpuno odvratnima i neprihvatljivima. Svjestan sam bijesa zajednice po pitanju ovog problema. Želim sve uvjeriti da radnje poduzete na snimci nisu u skladu s vrijednostima i ponašanjem koje očekujem od svojih zaposlenika, niti su u skladu sa standardima zajednice. Mnogi zaposlenici policije su izrazili da i oni snimku doživljaju gnjusnom te da nije u skladu s njihovim vrijednostima”, prenosi UNILAD.


FOTO/Wombat Awareness Organisation, Facebook


FOTO/Wombat Awareness Organisation, FacebookGlasnogovornik policijske uprave kaže da je incident pod istragom. “Policija Južne Australije (SAPOL) je svjesna videa na društvenim mrežama koji prikazuje incident koji uključuje muškarca kako nanosi ozlijede vombatu. U ovom trenutku mogu potvrditi da situaciju doživljavamo kao krajnje ozbiljnu te pažljivo proučavamo snimku. Prvo će se službeno identificirati muškarac, a zatim poduzeti odgovarajuće mjere”, kaže glasnogovornik SAPOL-a. 


 


FOTO/Wombat Awareness Organisation, Facebook


FOTO/Wombat Awareness Organisation, FacebookSnimka je poslana organizaciji za dobrobit vombata od strane zgroženih članova javnosti, a organizacija je izrazila zgražanje i horor na ovako strašnom činu okrutnosti nad životinjama. Pokrenuli su i peticiju kojom zahtijevaju poboljšanje zaštite autohtonih životinja. 


“Posvetila sam život spašavanju ovih prekrasnih životinja, a ovo je potpuna suprotnost tome. Srce me boli i ovo je nešto što neću nikada zaboraviti. Nadam se da ova beba nije patila i umrla uzalud”, kažu iz Organizacije.


Peticija je u trenutku pisanja teksta prikupila 199,852 potpisa, a mnoštvo ljudi zahtjeva otkaz policajca, te suđenje. Policajac u trenutku snimanja videa, nije bio na dužnosti.