Rat u Ukrajini

Ukrajinska vojska: Ruski raketni napad onesposobio zračnu luku u Odesi

Hina

Reuters

Reuters

"Kao rezultat raketnog napada u pokrajini Odesa, pista zračne luke u Odesi je oštećena. Daljnja uporaba je nemoguća", priopćila je ukrajinska vojskaRuski raketni napad na zračnu luku u jugozapadnom lučkom gradu Odesi, koja je dosad uglavnom bila pošteđena u ratu, oštetio je pistu do te mjere da se više ne može koristiti, objavila je ukrajinska vojska u subotu.


Rusija je tek povremeno gađala Odesu, lučki grad na Crnom moru, a prije tjedan dana je Ukrajina objavila da je barem osmero ljudi ubijeno u napadu na grad.


“Kao rezultat raketnog napada u pokrajini Odesa, pista zračne luke u Odesi je oštećena. Daljnja uporaba je nemoguća”, priopćila je ukrajinska vojska.
Ruske snage su u subotu također gađale istočnu ukrajinsku pokrajinu Donbas. Udarni val nastao raketnim napadom uništio je prozore stambene zgrade u gradu Dobropilja u Donjeckoj oblasti, a u dvorištu je nastao veliki krater.


Moskva se nada da će preuzeti punu kontrolu nad istočnom regijom Donbas koju čine Luganska i Donjecka oblast, čije su dijelove već prije invazije kontrolirali separatisti koje podržava Rusija.


Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga je u svojem dnevnom izvještaju objavio da Rusi pokušavaju osvojiti područja grada Liman u Donjecku i gradova Severodonjecka i Popasne u Lugansku, dodavši da “ne uspijevaju” i da se “borba nastavlja”.