Incident

Uhićen muškarac s nožem nakon sukoba s policijom kod Downing Streeta

Hina

Reuters

Reuters

"Oko 8:50, 29-godišnji muškarac naoružan nožem sukobio se s dvojicom policajaca pred ministarstvom obrane. Policajci su upotrijebili šoker i obuzdali muškarca. Nije bilo vijesti o ozljedama", priopćila je londonska policijaBritanska policija uhitila je u ponedjeljak muškarca naoružanog nožem koji se sukobio s dva policajca ispred ministarstva obrane i blizu službene rezidencije premijera Borisa Johnsona u središtu Londona.


Policija je na nekoliko sati ogradila Whitehall, koji je dom nekoliko ministarstava uključujući ministarstvo vanjskih poslova i ministarstvo obrane i vodi do Johnsonova ureda i rezidencije u Downing Streetu, no područje je kasnije ponovno otvoreno.


Reuters

Reuters


Pokrenuta je istraga nakon incidenta tijekom konjičke parade, ceremonijalne smotre u St. James parku, rekla je policija.
“Oko 8:50, 29-godišnji muškarac naoružan nožem sukobio se s dvojicom policajaca pred ministarstvom obrane. Policajci su upotrijebili šoker i obuzdali muškarca. Nije bilo vijesti o ozljedama”, priopćila je londonska policija.


“Uhićen je zbog pokušaja ubojstva i posjedovanja napadačkog oružja te se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici u središnjem Londonu. Incident nije povezan s terorizmom”, dodaje se u priopćenju.