Dresden

UHIĆEN BIH DRŽAVLJANIN: Sumnjaju da je povezan s napadom na parišku dvoranu Bataclan, kad je ubijeno 130 ljudi

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Teroristički napad dogodio se u studenom 2015. godine kada je poginulo 130 osoba, uključujući i njih 90 u koncertnoj dvorani Bataclan.DRESDEN – Njemačka policija uhitila je bosanskog-hercegovačkog državljanina, osumnjičenog da je sudjelovao u terorističkom napadu u Parizu 2015. godine, u okviru istrage kršenja zakona o vojnom naoružanju, objavili su tužitelji u njemačkom gradu Dresdenu.


Za bosanskim državljaninom (39) Belgija je izdala europski uhidbeni nalog, a uhićen je u gradu Bad Duerrenbergu, južno od grada Hallea u istočnoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt.


Tužitelji su kazali kako uhićeni čeka izručenje. Većina terorista koji su sudjelovali u napadu u Parizu došla je iz Belgije.
Uhitila ga je specijalna jedinica njemačke savezne policije tijekom istrage o dva državljanina Bosne i Hercegovine koji su povezani s povredama zakona o vojnom naoružanju. Policijska racija, u kojoj nije pronađeno nezakonito oružje, dogodila se prije tjedan dana.


U terorističkim napadima na Pariz, 13. studenog 2015., teroristi Islamske države usmrtili su 130 ljudi, uključujući i 90 osoba u koncertnoj dvorani Bataclan. Ostali napadi dogodili su se u restoranima i kafićima, a bombaši samoubojice aktivirali su i eksplozivne naprave ispred stadiona Stade de France.