Slučaj Suelle Braverman

U Velikoj Britaniji prvi put jedna ministrica koristi rodiljni dopust

Hina

Screenshot

Screenshot

Suellu Braverman (40) koja obnaša dužnost pravne savjetnice vlade, šest mjeseci će mijenjati njezin pomoćnik, a ona će i dalje primati svoju plaćuSuella Braverman postala je u utorak prva članica britanske vlade koja će moći koristiti rodiljni dopust dok obnaša dužnost, dan pošto je na snagu stupio novi zakon koji to omogućuje.


Suellu Braverman (40) koja obnaša dužnost pravne savjetnice vlade, šest mjeseci će mijenjati njezin pomoćnik, a ona će i dalje primati svoju plaću.


Na videosnimci na Twitteru buduća mama koja očekuje drugo dijete, izrazila je oduševljenje što će biti “dio povijesti”. Istaknuvši da je ovo “važan trenutak” za zemlju, ocijenila je i da je to poruka upućena “mladim ženama koje žele ostvariti političku karijeru”.
Premijer Boris Johnson joj je uputio “najbolje želje za rodiljni dopust i rekao da jedva čeka njezin povratak na jesen”, navodi se u priopćenju Downing Streeta.


Po ranijem zakon koji je “zastario”, po priznanju samih služba britanskog premijera, morala bi otići s dužnosti ako želi koristiti rodiljni dopust nakon rođenja djeteta.


Boris Johnson je rekao da će uzeti roditeljski dopust nakon rođenja sina u travnju, ali ga je zasad odgodio zbog pandemije koronavirusa.