Pucnjava

U talačkoj krizi u New Jerseyju ubijeno najmanje šest ljudi: Napadači se zabarikadirali u trgovini

Hina

Ilustracija Reuters

Ilustracija ReutersNajmanje šest osoba, među kojima jedan policajac i dvojica osumnjičenih napadača, ubijeno je u utorak u višesatnoj pucnjavi kod jednog groblja i košer supermarketa u New Jerseyu, objavili su američki mediji i policija.


Snažne policijske snage blokirale su područje oko supermarketa koje se nalazi kod obale rijeke Hudson, preko puta newyorškog Manhattana. Pet osoba – tri civilne žrtve i dvojica naoružanih napadača – proglašeno je mrtvim unutar trgovine, rekao je policijski dužnosnik Michael Kelly. U razmjeni vatre ispaljene su na stotine metaka, a dvojica napadača djelovala su samostalno, dodao je.


Policijski detektiv ubijen je kod groblja gdje je pokušavao zaustaviti osumnjičene, koji su zatim pobjegli prema obližnjem supermarketu. Policija navodi da su troje civila najvjerojatnije ubili napadači, koji su se dovezli do trgovine u ukradenom kamionetu i uzeli taoce. Kriza je trajala satima dok su se naoružani napadači odbijali predati. »Oni su se puna četiri sata brzo kretali, unutar i oko trgovine«, rekao je Kelly.
Lokalni mediji javili su da se pucnjava dogodila kod JC Kosher Supermarketa, ali policija zasad tvrdi da nema dokaza da je riječ o zločinu iz mržnje ili terorističkom napadu.


U pucnjavi su ranjena dvojica policijskih dužnosnika, kao i jedan civil.


Sve škole u New Jerseyu bile su privremeno zatvorene.