Covid-19

U Sloveniji i dalje visok postotak pozitivnih testova, relaksiranje mjera još nije opcija

Hina

REUTERS

REUTERS

Broj  umrlih  od posljedica Covida-19  povećao se za 26, pa je od početka epidemije umrlo ukupno  1052 ljudi.U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 3432 testova  potvrđeno 1024 novih zaraza koronavirusom, a od posljedica Covida-19 umrlo je 26  ljudi, objavila je u subotu slovenska vlada.


To je 600 slučajeva infekcije manje nego prethodni dan kad je umro 31 pacijent, ali uz znatno manji opseg testiranja, uobičajen u dane vikenda, a udio pozitivnih testova ponovo je nešto viši i iznosio je  29,84 posto.


Ukupan broj infekcija otkrivenih od početka epidemije povećao se na 65308,  aktivno je 20119 slučajeva, a 14-dnevna incidencija zaraze na sto tisuća stanovnika iznosi 960.
U bolnicama je trenutno 1244 oboljelih.


Broj  umrlih  od posljedica Covida-19  povećao se za 26, pa je od početka epidemije umrlo ukupno  1052 ljudi.


Vlada je objavila da se širenje koronavirusa unatoč strogim restrikcijama presporo smiruje zbog čega su mjere produžene najmanje na još idući tjedan.


Do mogućeg  relaksiranja nekih od mjera moglo bi doći desetak dana prije kraja godine, ali će i dalje sve do primjene cjepiva u populaciji biti potreban oprez i privikavanje na novu normalnost.


Prema najavama vlade idući bi tjedan u zdravstvenim ustanovama trebala početi sustavna i  obvezna testiranja na koronavirus, a osoblje bi se testiralo najmanje jednom tjedno. Vlada priprema  slična testiranja u domovima za starije i nemoćne.