Oproštaj u 78. godini

U Sarajevu preminuo književnik i novinar Ivan Kordić

Hina

Foto facebook

Foto facebook

Bio je snažnim zagovornikom održanja BiH kao države te je stoga 1992. godine zajedno s književnicima Miljenkom Jergovićem, Ivanom Lovrenovićem i Milom Stojićem potpisao otvoreno pismo tadašnjem hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u kojemu su ga pozvali da se zauzme za očuvanje cjelovitosti BiHHrvatski i bosanskohercegovački književnik i dugogodišnji novinar Ivan Kordić preminuo je u srijedu u Sarajevu u 78. godini, potvrdili su članovi njegove obitelji.


“S velikom tugom u srcu i mnogo ljubavi: počivaj u miru tata”, objavila je Kordićeva kći Tina na Facebooku.


Ivan Kordić rođen je 1945. godine u Blizancima kod Čitluka. Odnosnu i srednju školu završio je u Mostaru a diplomirao je jezik i književnost na Pedagoškoj akademiji u Dubrovniku.
U njegovoj je bibliografiji dvanaest je zbirki poezija i knjiga eseja nastalih u razdoblju od 1964. do 2004. godine.


Kordić je bio dugogodišnji novinar i urednik u redakciji kulture nekadašnje Televizije Sarajevo te potom Televizije BiH.


Bio je snažnim zagovornikom održanja BiH kao države te je stoga 1992. godine zajedno s književnicima Miljenkom Jergovićem, Ivanom Lovrenovićem i Milom Stojićem potpisao otvoreno pismo tadašnjem hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u kojemu su ga pozvali da se zauzme za očuvanje cjelovitosti BiH.


Za svoj rad nagrađen je Šestoaprilskom nagradom grada Sarajeva te godišnjom nagradom Društva književnika BiH.