Produljena narančasta uzbuna

U olujnom nevremenu na jugozapadu Francuske dvoje mrtvih

Hina

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / Reuters

U Espiensu, općini u departmanu Lot-et-Garonne, sedamdesetogodišnjaka koji je u petak navečer pošao po poštu, odnijela je vodena bujica. Proglašen je nestalim a policija je njegovo tijelo pronašla nakon 24 sata na kilometar od njegova domaPEYREHORADE Francuska meteorološka služba u subotu je produljila ‘narančastu’ uzbunu zbog olujnog nevremena u kojemu su u petak poginule dvije, ozlijeđeno pet osoba a 25.000 kućanstava ostalo bez struje.


U Espiensu, općini u departmanu Lot-et-Garonne, sedamdesetogodišnjaka koji je u petak navečer pošao po poštu, odnijela je vodena bujica. Proglašen je nestalim a policija je njegovo tijelo pronašla nakon 24 sata na kilometar od njegova doma.


Uz poplave u mnogim departmanima, od Normandije, na sjeverozapadu, do Korzike, na jugu, puhao je snažan vjetar, koji je u petak ujutro srušio drvo u koje se autom zaletio drugi sedamdesetogodišnjak i poginuo.
Istog dana pet osoba je ozlijeđeno u padu drveta na njihov automobila u departmanima Lot-et-Garonne, Landes i Pyrenees-Atlantiques.


Zbog snažnih udara vjetra oko 25.000 kućanstava ostalo je u subotu bez električne energije u pokrajinama Novoj Akvitaniji, Oksitaniji i Normandiji. U jeku krize, u noći na petak bez struje je bilo 400.000 kućanstava.