Covid-19

U BiH u utorak novi rekord: 718 novozaraženih, 20 umrlih

Hina

foto: Armin Durgut/PIXSELL

foto: Armin Durgut/PIXSELL

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada zaraza potvrđena kod nešto više od 35 tisuća osoba a umrlo je 1017 zaraženih.U Bosni i Hercegovini u utorak je oboren rekord po broju novozaraženih i umrlih u jednom danu jer je potvrđeno još 718 slučajeva zaraze koronavirusom a čak 20 zaraženih osoba je preminulo.


Nakon testiranja nešto više od 2600 uzoraka zaraza je potvrđena kod 473 osoba iz Federacije BiH te kod 245 iz Republike Srpske.


U Federaciji BiH prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva a u RS četiri.
U Sarajevu je u protekla 24 sata registrirano 135 novozaraženih, u Mostaru 57 a u Banjoj Luci 83.


Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković potvrdio je na konferenciji za novinstvo kako su u tom entitetu zabrinuti stalnim povećanjem broja zaraženih pa planiraju uvođenje dodatnih mjera ograničenja.


“Zbog pogoršanja stanja pripremamo set novih epidemioloških mjera”, kazao je Zeljković. Nove bi mjere mogle podrazumijevati obvezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru a takva uputa od prošlog je tjedna na snazi samo u drugom entitetu odnosno u Sarajevskoj županiji.


Iz Federacije BiH za sada nema naznaka uvođenja dodatnih ograničenja a vlasti pozivaju stanovništvo da se pridržava onih već postojećih koje su različite od jedne do druge županije.


Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada zaraza potvrđena kod nešto više od 35 tisuća osoba a umrlo je 1017 zaraženih.