Šire se demonstracije

U Berlinu i Londonu stotine na prosvjedima zbog smrti Georgea Floyda

Hina

Prosvjed u Londonu / Reuters

Prosvjed u Londonu / Reuters

Prosvjednici su na središnjem londonskom Trafalgarskom trgu klečali uzvikujući "Nema pravde, nema mira" a potom su u prosvjednoj povorci otišli pred zgradu parlamenta i veleposlanstvo SAD-a



LONDON Stotine prosvjednika okupile su se u nedjelju u Londonu i Berlinu kako bi iskazali solidarnost s prosvjednicima u Sjedinjenim Državama koji su izašli na ulice američkih gradova zbog smrti afroamerikanca Georgea Floyda prilikom uhićenja u Minneapolisupočetkom prošlog tjedna.


Prosvjednici su na središnjem londonskom Trafalgarskom trgu klečali uzvikujući “Nema pravde, nema mira” a potom su u prosvjednoj povorci otišli pred zgradu parlamenta i veleposlanstvo SAD-a.


Policija je priopćila da je ispred veleposlanstva SAD-a uhitila petero prosvjednika, troje zbog kršenja epidemioloških mjera a dvoje zbog napada na policajce.




Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se i ispred veleposlanstva SAD-a u Berlinu s transparentima “Pravda za Georgea Floyda” i “Prestanite nas ubijati”.


Širom SAD-a već nekoliko dana traju nasilni prosvjedi zbog smrti afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu, kojemu je policajac priliikom uhićenja koljenom klečao na vratu nakon čega je Floyd preminuo.