BLISKI ISTOK

Tri američka vojnika ranjena u raketnom napadu na bazu u Iraku

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Raketni napad izvršen je manje od dva dana nakon što su Sjedinjene Države odgovorile zračnim udarima na postrojenja u Iraku koje Pentagon povezuje s proiranskom milicijom Kataib Hezbollah, koju optužuje za napad u srijeduWASHINGTON – Tri američka vojnika ranjena su u raketnom napadu u Iraku na istu bazu koju je pogodila u srijedu proiranska policija i ubila dva američka i jednog britanskog vojnika, rekao je američki dužnosnik Reutersu u subotu.


Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, nije rekao koja je težina ozljeda niti je iznio nagađanja o mogućem američkom odgovoru.


Raketni napad izvršen je manje od dva dana nakon što su Sjedinjene Države odgovorile zračnim udarima na postrojenja u Iraku koje Pentagon povezuje s proiranskom milicijom Kataib Hezbollah, koju optužuje za napad u srijedu.
Irak je prosvjedovao protiv američkih zračnih udara i rekao je da su među poginulima pripadnici njegovih snaga sigurnosti.


Pentagon je u četvrtak potvrdio da su Sjedinjene Države gađale pet ciljeva proiranske milicije u Iraku, dan nakon napada u kojem su poginula dva američka vojnika.


Pogođena su skladišta oružja šijitske milicije Kataib Hezbollah diljem Iraka, priopćio je Pentagon dodajući kako su “napadi bili proporcionalni” i uništeno je oružje kojim su gađani Amerikanci i njihovi saveznici. 


U srijedu je 18 raketa ‘kaćuša’ pogodilo bazu Tadži pored iračkoga glavnoga grada Bagdada, gdje su smještene koalicijske snage, te ubile trojicu njihovih pripadnika.