Tragedija

TORNADO U ALABAMI Među 23 poginulih ima i djece: ‘Strahujemo da će broj žrtava u idućim satima rasti’

Hina

Reuters

Reuters

»Trenutno znamo za 23 troje mrtvih. Nažalost, mislim da će taj broj rasti«, rekao je šerif okruga Lee smještenog na istoku Alabame, na granici s Georgijom, Jay Jones.Među mrtvima ima i djece, rekao je mrtvozornik Bill Harris Najmanje je dvadeset i troje ljudi izgubilo život, među kojima ima i djece, u tornadu koji je u nedjelju prouzročio veliku štetu u Alabami, na jugu Sjedinjenih Država, objavile su vlasti.


»Trenutno znamo za 23 troje mrtvih. Nažalost, mislim da će taj broj rasti«, rekao je šerif okruga Lee smještenog na istoku Alabame, na granici s Georgijom, Jay Jones.Među mrtvima ima i djece, rekao je mrtvozornik Bill Harris za televiziju MSNBC.

Mnogi se još uvijek smatraju nestalima, a ima i puno hospitaliziranih s teškim ozljedama, dodao je šerif Jones.


Bolnica u Opeliki u istočnoj Alabami objavila je u priopćenju da je primila 40 ozlijeđenih u tornadu te da ih očekuje još. Neki pacijenti poslani su i u druge bolnice, dodala je.
Spasilačke službe imale su besanu noć u pokušajima da izvuku mrtve i ozlijeđene iz uništenih kuća u Alabami.


Oluja je čupala stabla i uništavala kuće i u susjednoj Georgiji, gdje je oko 21.000 kućanstava ostala bez struje.


Predsjednik Donald Trump izrazio je sućut na Twitteru stanovnicima Alabame i drugih pogođenih područja te ih upozorio da budu »oprezni i paze na sigurnost«.»Tornado i oluje bili su iznimno snažni a moglo bi ih biti još«, napisao je Trump.

Guvernerica Alabame Kay Ivey upozorila je stanovnike na Twitteru da se pripreme na mogućnost da se pojavi još tornada.


Izvanredno stanje u Alabami proglašeno 23. veljače zbog poplava moglo bi biti produljeno, dodala je.