Incident u središtu Londona

TERORISTIČKI NAPAD NOŽEM Dvoje mrtvih, troje ranjenih na London Bridgeu

Hina

Reuters

Reuters

Vjeruje se da je napadač, koji je preminuo na mjestu događaja, imao lažnu eksplozivnu napravuLONDON Dvoje civila ubijeno je, a troje ranjeno u petak u napadu nožem kod London Bridgea, potvrdila je policija.


»Sa željenjem vas moram informirati da je uz osumnjičenog, kojega je ubio policajac, preminulo dvoje ranjenih ljudi«, rekla je šefica londonske policije Cressida Dick novinarima.


Reuters


Reuters

Još troje ljudi ranjeno je u napadu u središtu Lonodna koji policija tretira kao teroristički čin.


Osumnjičeni, koji je poginuo na licu mjesta, imao je lažnu eksplozivnu napravu.Snimka koja se širi društvenim mrežama prikazuje muškarca kojeg su drugi prolaznici srušili na tlo, dok drugi muškarac u odijelu bježi od njega i čini se da mu je oduzeo veliki nož.


Prolaznici su se tada razbježali, a muškarac koji je ležao na podu ustrijeljen je.Britanska prometna policija objavila je da je stanica na London Bridgeu zatvorena i da se vlakovi ondje neće zaustavljati.


London Bridge već je bio poprištem napada 3. lipnja 2017. u kojem je ubijeno osmero ljudi, a više ih je ranjeno.Do najnovijeg incidenta dolazi nakon što je teroristička prijetnja u Velikoj Britaniji snižena 4. studenoga iz »ozbiljne« u »značajnu«, što znači da su napadi »vjerojatni« a ne »vrlo vjerojatni«.


Premijer Boris Johnson, koji se iz svoje izborne jedinice vratio u sjedište vlade, izjavio je da hitne službe i građani koji su interveniraju »ono najbolje što imamo«.


Za petak navečer sazvao je sjednicu krizne vladine skupine Cobre.


I konzervativci i laburisti prekinuli su kampanju za parlamentarne izbore 12. prosinca.