Borba protiv diskriminacije

Taylor Swift pismom kritizira Trumpa, traži zaštitu LGBTQ osoba

Hina

Reuters

Reuters

Stajalište Trumpove administracije "implicira da postoji nešto moralno pogrešno" s LGBTQ zajednicom, rekla je SwiftLOS ANGELES Američka pop zvijezda Taylor Swift kritizirala je Donalda Trumpa te je pozvala svog senatora da podrži zakon koji bi zaštitio Amerikance od rodno ili spolno utemeljene diskriminacije.


U pismu, podijeljenom sa svojih 270 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, pop zvijezda Taylor Swift pozvala je senatora države Tennessee Lamara Alexandera da podrži Zakon o ravnopravnosti.


“Da američkom građaninu budu onemogućeni poslovi ili smještaj, na temelju toga kako se identificiraju ili koga vole je, po mome mišljenju, neamerički i okrutno”, rekla je Swift.
Swift, jedna od najvećih svjetskih “celebrityja”, je dodala da “odbacuje” stajalište Donalda Trumpa protiv Zakona te tvrdi da podržava jednakost za sve.


Stajalište Trumpove administracije “implicira da postoji nešto moralno pogrešno” s LGBTQ zajednicom, rekla je Swift.


To je stajalište “nevjerojatno štetna poruka za poslati je naciji zdravih i obitelji punih ljubavi koje imaju istospolne, nebinarne ili transrodne sinove ili kćeri”, kaže Swift.


Swift je također pokrenula online peticiju koju je potpisalo skoro 60 tisuća ljudi, 22 sata nakon pokretanja u petak.


Zakon o ravnopravnosti je u svibnju usvojio Zastupnički dom, u kojemu demokrati imaju većinu, a Zakon sada razmatra Senat.


Nejasno je hoće li o Zakonu glasati Senat, u kojemu republikanci imaju većinu.