Epidemija u Italiji

Talijanski političar izoliran u svom domu: ‘Pozitivan sam na koronavirus, ali osjećam se dobro’

P. N.

Nicola Zingaretti / Screenshot youtube Stv

Nicola Zingaretti / Screenshot youtube Stv

'Uvijek sam govorio: bez panike. A sada se i sam borim, prateći sve preporuke zdravstvenih radnika. Moja obitelj je također podvrgnuta predviđenim pregledima', kaže Zingaretti u video snimci objavljenoj na društvenoj mreži,‘Liječnici su mi rekli da sam pozitivan na koronavirus. Osjećam se dobro, ali moram ostati kući sljedećih dana. Iz svog doma ću pratiti posao koji moram obaviti. Budite hrabri i vidimo se uskoro!’, poručio je talijanski politilar Nicola Zingaretti putem Facebooka. Zingaretti je tajnik Demokratske stranke (PD) i predsjednik regije Lazio.


‘Uvijek sam govorio: bez panike. A sada se i sam borim, prateći sve preporuke zdravstvenih radnika. Moja obitelj je također podvrgnuta predviđenim pregledima’, kaže Zingaretti u video snimci objavljenoj na društvenoj mreži, piše talijanski list La Stampa.


‘Zdravstvena ustanova je kontaktirala osobe koje su mi bile najbliže na poslu kako bi provjerila njihovo zdravstveno stanje’, kaže Zingaretti. 
Jučer se pak proširila vijest o policajcu koji je dio ekipe koja štiti talijanskog političara Mattea Salvinija, šefa Sjeverne lige. Riječ je o policajcu koji je bivšeg minitra obično pratio u zasebnom automobilu.  


‘Osjećam se dobro, nikad nisam bio u kontaktu s mladim policajcem koji bi mogao biti pozitivan na koronavirus, a naravno, učinit ću sve što mi zdravstveni djelatnici budu savjetovali, kao i svaki drugi građanin’, poručio je Salvini, piše La Stampa. 


Proteklih dana je nekoliko talijanskih lokalnih dužnosnika bilo pozitivno na koronavirus: gradonačelnica Piacenze i dva dužnosnika regije Emilia Romagna. Jučer se pisalo o pozitivnom nalazu nekoliko političara u Bergamu i Bresci.