Cjepivo

Stručnjaci EMA-e stigli u Moskvu, evaluiraju Sputnjik V

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Posjet Rusiji stručnjaka EMA-e dio je postupka analize i ocjene učinkovitosti cjepiva Sputnjik VStručnjaci Europske agencije za lijekove (EMA) borave u Moskvi u svrhu evaluacije cjepiva Sputnjik V protiv covida-19, izvijestili su u ponedjeljak ruski mediji.


Predstavnici europskog regulatora sa sjedištem u Amsterdamu, koji je početkom ožujka pokrenuo postupak analize ruskog cjepiva, do sada su posjetili dvije kninike u Moskvi u kojima su boravili pacijenti tijekom ključne treće faze kliničkih ispitivanja.


Stručnjaci EMA-e su razgovarali s medicinskim osobljem dviju klinika, javlja novinska agencija Interfax pozivajući se na neimenovane izvore.
Navodno se planiraju i obilasci proizvodnih pogona, dodaje agencija.


Posjet Rusiji stručnjaka EMA-e dio je postupka analize i ocjene učinkovitosti cjepiva Sputnjik V.


U okviru postupka analiziraju se rezultati kliničkih ispitivanja, bez obzira što svi podaci još uvijek nisu dostupni, a nije podnesen niti zahtjev za odobrenjem.


Za sada nije jasno koliko bi cijeli postupak mogao trajati.


Iako EMA još uvijek nije dala zeleno svjetlo za Sputnjik V, Mađarske je to cjepivo odobrila po kratkom postupku, a više zemalja EU-a je pokazalo interes za postizanje dogovora s Rusijom o nabavi tog cjepiva.