Kriza u Italiji

Smrt u Italiji: U Bergamu se pogrebi održavaju svakih – pola sata

P. N.

Ilustracija / NL arhiva

Ilustracija / NL arhiva

'Vidjeli smo podatke zadnjih pet dana i zaista su šokantni. Već imamo 149 mrtvih. To su brojke koje se obično skupe u nekoliko tjedana. Bilježimo gotovo peterostruko povećanje broja smrti', rekao je jučer AgeloniOsamnaest ljudi umrlo je 7. ožujka na području općine Bergamo u Italiji, a još 44 ih je preminulo od 8. do 9. ožujka. Zatim je zabilježeno 33 preminulih 10. ožujka te je još 51 osoba umrla 11. ožujka. 


U razgovoru za Bergamo News Giacomo Angeloni, općinski dužnosnik zadužen za pogrebne usluge,  govorio je jučer o teškoj situaciji u kojoj se Bergamo našao i kako se organizira.


‘U Bergamu je izvanredno stanje, to osjećamo svi ovih dana. Restrikcije koje je nametnula vlast imaju jasne posljedice i na općinsku administraciju koja je zatvorila sve što je bilo moguće zatvoriti, održavajući u funkciji samo pružanje nužnih usluga, a tu su i pogrebne usluge i usluge matičnog ureda radi prijave mrtvih. Tema umiranja nas posebno pogađa ovih dana’, kaže Angeloni, kako prenosi Il Giornale. 
Situacija je doista zabrinjavajuća u Bergamu i njegovoj okolici zbog velikog broja smrti uzrokovanih virusom Covid-19.


‘Vidjeli smo podatke zadnjih pet dana i zaista su šokantni. Već imamo 149 mrtvih. To su brojke koje se obično skupe u nekoliko tjedana. Bilježimo gotovo peterostruko povećanje broja smrti’, rekao je jučer Ageloni, prenosi Il Giornale. 


Upravo iz tog razloga, općinska administracija je bila prisiljena otvoriti jednu mrtvačnicu na groblju koja se obično ne koristi, te je zatražila korištenje crkvenog prostora za privremenu mrtvačnicu, potvrdio je Angeloni te nadodao da se sprovodi održavaju svakih pola sata.