Oporavak

Slovački premijer Fico otpušten iz bolnice u Banskoj Bystrici

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Tijekom jutra direktorica bolnice Miriam Lapunikova rekla je da je premijer izrazio želju da nastavi oporavak u svojem domu nakon što napusti njihovu bolnicuSlovački premijer Robert Fico, koji je prije 15 dana ranjen iz vatrenog oružja, otpušten je iz bolnice u Banskoj Bystrici gdje je bio hospitaliziran nakon napada i nastavit će oporavak u svom domu u Bratislavi, javili su slovački mediji.


Do napada je došlo 15. svibnja kada je Fico ušao među svoje pristaše, nakon sjednice vlade u Handlovi, mjesta u središnjem dijelu Slovačke.


Odmah je podvrgnut dvjema operacijama od nekoliko sati u bolnici u Banskoj Bystrici.
“Robert Fico premješten je večeras iz naše bolnice u Bratislavu”, rekla je Ruzena Mataseje, glasnogovornica bolnice, bez pojašnjenja o tome kamo je točno transportiran Fico.


Tijekom jutra direktorica bolnice Miriam Lapunikova rekla je da je premijer izrazio želju da nastavi oporavak u svojem domu nakon što napusti njihovu bolnicu.


Bolnica u Banskoj Bystrici rekla je da je zadovoljna stanjem predsjednika vlade koje se popravlja.


Napadač na Fica, kojeg su slovački mediji identificirali kao Juraja Cintulu (71) odmah je uhićen i stavljen u pritvor pod optužbom za pokušaj ubojstva.