72. tjedan

Školski štrajk za klimu: Greta Thunberg 17. rođendan provodi ispred švedskog parlamenta

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Thunberg je govorila na sastancima o klimi od Švicarske do New Yorka, a nedavno je sudjelovala na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu te na skupu u Torinu u Italiji.STOCKHOLM – Švedska klimatska aktivistica Greta Thunberg u petak je napunila 17 godina i ponovno stala ispred švedskog parlamenta s transparentom “School Strike 4 Climate” (“Školski štrajk za klimu”).


“Štrajk za klimu, 72. tjedan”, tvitala je Thunberg i objavila fotografiju sebe s ručno oslikanim transparentom “School Strike 4 Climate”.


Greta Thunberg započela je štrajk u kolovozu 2018.
Škole u švedskom glavnom gradu u petak su još uvijek zatvorene zbog božićnih blagdana.


Greta se vratila u Švedsku nakon četiri i pol mjeseca izbivanja.


Thunberg je govorila na sastancima o klimi od Švicarske do New Yorka, a nedavno je sudjelovala na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama u Madridu te na skupu u Torinu u Italiji.


U prosincu ju je časopis Time proglasio osobom godine zbog uloge u stvaranju globalnog pokreta o klimatskim promjenama izbivanjem iz škole petkom.


Thunberg ne leti iz ekoloških razloga, a iza nje su dva transatlantska putovanja u 2019.


Greta je govorila na UN-ovom klimatskom samitu u New Yorku, sudjelovala je na susretima u Montrealu u Kanadi i putovala je diljem Sjedinjenih Država.


Madrid je bio domaćin UN-ove konferencije o klimatskim promjenama nakon što je Čile otkazao organizaciju konferencije zbog nemira u toj južnoameričkoj zemlji.