Prijetnja

Sjeverna Koreja opet prijeti: Na SAD-u je izbor ‘božićnog dara’

Hina

Reuters

Reuters

Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označava kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNASjeverna Koreja objavila je u utorak da »potpuno ovisi o SAD-u koji će božićni dar odabrati«, u prikrivenom upozorenju te nuklearno naoružane zemlje Washingtonu.


Ri Thae Song, zamjenik sjevernokorejskog ministra vanjskih poslova, rekao je da kraj ove godine označava kraj razdoblja koje je zemlja odredila za SAD, u izjavi koju prenosi državna novinska agencija KCNA.


Dosadašnji potezi Washingtona nisu drugo do »budalasti trik smišljen da zadrži DPRK u dijalogu kako bi to iskoristio za političku situaciju i izbore u SAD-u«, rekao je Ri Thae Song upotrijebivši službeno ime Sjeverne Koreje DPRK (Demokratska Narodna Repubika Koreja).
Stručnjaci i južnokorejski mediji izjavu vide kao prijetnju da bi Sjeverna Koreja mogla ukinuti svoj moratorij na nuklearne pokuse kao i pokuse s projektilima dugog dometa.


Pregovori su stali nakon neuspješnog samita između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong Una u veljači u Vijetnamu.


Dvije strane nisu se mogle složiti o sljedećem koraku prema ublažavanju napetosti i Sjeverna Koreja je otad ispalila više projektila kratkog dometa u more.