Zatvorene i ceste

Raste broj zaraženih i umrlih od koronavirusa: ‘Cijela kineska pokrajina Hubei postala je jedna ogromna karantena’

Hina

Reuters

Reuters

U Wuhanu, glavnom gradu pokrajine, u kojem se virus u prosincu prošle godine i pojavio, 1. veljače zabilježena su 894 nova slučaja zaraze, kao i 32 nova smrtna slučaja, a broj preminulih u tom gradu porastao je na ukupno 224Broj smrtnih slučajeva od epidemije koronavirusa u Kini je do kraja subote porastao za 45, na 304, a svi su zabilježeni u kineskoj provinciji Hubei, koja je epicentar epidemije, izvijestila je u subotu kineska državna televizija. 


U cijeloj Kini u subotu je potvrđeno 2.590 novih slučajeva oboljenja, čime je ukupan broj zaraženih skočio na 14.380, objavila je nacionalna televizija pozivajući se na podatke Kineske nacionalne zdravstvene komisije.


Samo u provinciji Hubei zabilježen je 1.921 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime broj oboljelih u toj pokrajini premašuje devet tisuća.
U Wuhanu, glavnom gradu pokrajine, u kojem se virus u prosincu prošle godine i pojavio, 1. veljače zabilježena su 894 nova slučaja zaraze, kao i 32 nova smrtna slučaja, a broj preminulih u tom gradu porastao je na ukupno 224.


U obližnjem Huanggangu broj oboljelih je s 1. veljačom skočio za 276, a došlo je i do jednog smrtnog ishoda.


Cijela pokrajina Hubei postala je ogromna karantena, prometnice su zatvorene, a praznici povodom Kineske nove godine produljeni su do 13. veljače, piše Reuters.