Poruka iz Moskve

Putin konačno čestitao Bidenu: “Spreman sam za interakcije s vama”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

"Putin želi novoizabranom predsjedniku sav uspjeh i izražava uvjerenje da će Rusija i SAD, koje imaju posebnu odgovornost za globalnu sigurnost i stabilonost, unatoč razlikama, stvarno pomagati u rješavanju mnogih problema i izazova s kojima je svijet suočen", objavila je službena MoskvaDan nakon što je izborni kolegij formalno izabrao bivšeg američkog predsjednika Joea Bidena za novog američkog predsjednika čestitke su mu u utorak uputili ruski predsjednik Vladimir Putin i poljski Andrzej Duda.


Kremlj je u studenome, kad su održani američki predsjednički izbori i kad su mnogi zapadni dužnosnici čestitali Bidenu, objavio da će Putin to učiniti kad rezultati izbora budu službeni.


“Što se mene tiče spreman sam za interakcije i kontakte s vama”, poručio je Bidenu Putin, prema priopćenju.
“Putin želi novoizabranom predsjedniku sav uspjeh i izražava uvjerenje da će Rusija i SAD, koje imaju posebnu odgovornost za globalnu sigurnost i stabilonost, unatoč razlikama, stvarno pomagati u rješavanju mnogih problema i izazova s kojima je svijet suočen”, objavila je službena Moskva.


Poljski predsjednik napisao je u svojoj poruci da čestita na “uspješnom dovršetku izbornog procesa kojim ste postali 46. američki predsjednik”.


“Želim vam uspješni mandat”, poručio je Duda.


Duda, poznat po toplim odnosima s predsjednikom Donaldom Trumpom koji ne priznaje rezultate izbora, Bidenu je nakon izbora u studenome tek čestitao na “uspješnoj predsjedničkoj kampanji”.


Duda je u poruci izrazio i nadu da će SAD i Poljska raditi na potpori “demokratskim promjenama u istočnom poljskom susjedstvu” što uključuje Bjelorusiju i Ukrajinu.