Pokolj

Pucnjava u Kanadi: Maskirani napadač ubio dvoje beskućnika, upucala ga policija

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

U upozorenju policija je navela da je riječ o beskućnicima i da je osumnjičeni bijelac u maskirnoj košulji.Tri su osobe poginule, a među njima osumnjičeni napadač, u pucnjavi rano u ponedjeljak u kanadskoj pokrajini Britanskoj Kolumbiji, objavila je policija.

Policija je ranije izdala hitno upozorenje zbog višestruke pucnjave u gradu Langleyju i pozvala stanovnike da budu na oprezu i dalje od područja gdje se dogodio incident.


“Aktivno istražujemo niz pucnjava koje su završile smrću dviju osoba, jedne osobe u kritičnom stanju i jedne s teškim ozljedama”, rekao je Ghalib Bhayani iz pokrajinske policije.“Za sad ne znamo motiv … niti u kakvom je odnosu osumnjičeni bio sa žrtvama”, rekao je.


U upozorenju policija je navela da je riječ o beskućnicima i da je osumnjičeni bijelac u maskirnoj košulji.“Policija je otvorila vatru i pogodila muškarca. Proglašen je mrtvim na poprištu pucnjave”, objavila je policija.


Pucnjava s višestrukim ubojstvima nije tako česta u Kanadi kao u Sjedinjenim Državama. Kanada ima strože zakone o oružju nego SAD i stanovnici mogu nositi vatreno oružje uz dozvolu.