Prosvjed u Beogradu

“Ćale, ovo je za tebe… jer si umro, a nije bilo respiratora”: Pogledajte video koji je šokirao regiju

P. N.

screenshot

screenshot

Televizijske kamere su u izravnom prijenosu svjedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu i privođenju i batinanju prosvjednikaProsvjedi koji su sinoć potresli Beograd glavna su tema medija u regiji.


Kao što smo javljali, u utorak navečer su se prosvjednici okupili ispred skupštine Srbije nakon što je srbijanski šef države Aleksandar Vučić  najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.


Prosvjed je započeo s tek nekoliko stotina sudionika, da bi se mnoštvo kasnije uvećalo, a nakon što je dio prosvjednika ušao u zgradu Skupštine, uslijedili su incidenti i sukobi s policijom.
U nastavku sukoba prosvjednici su policiju zasipali jajima, kamenjem, plastičnim bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera, a prema prvim izvješćima ozlijeđenih ima na obje strane.


Nakon što je policija dobila pojačanje rastjerala je prosvjednike suzavcem ispred Skupštine, a na ulice je izvedena i policijska konjica i postrojba s psima.


Kamere televizije N1 su u izravnom prijenosu svjedočile napadima na policiju, ali i brutalnosti policije u civilu i privođenju i batinanju prosvjednika.


 Jedan od prosvjednika za vrijeme prijenosa uživo se obratio novinarima rekavši kako mu je otac umro jer nije bilo respiratora dok se u isto vrijeme “Srbija hvali da poklanja respiratore”


Foto galerija: Prosvjed u Beogradu Foto: Reuters