Odlučili

Princ Harry i Meghan Markle odriču se uloge viših članova kraljevske obitelji, sele u SAD

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersLONDON Princ Harry i supruga Meghan objavili su u srijedu da će se odreći uloge viših članova britanske kraljevske obitelji, raditi na tome da budu financijski neovisni i dio godine živjeti u Sjevernoj Americi.


“Namjeravamo se odreći uloge viših članova kraljevske obitelji kako bi radili i postali financijski neovisni, i dalje dajući punu podršku kraljici”, priopćili su.


Harry i Megan su posljednjih mjeseci govorili o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovom funkcijom.
Kažu da su odluku donijeli nakon višemjesečnih razgovora. “Planiramo rasporediti vrijeme između Velike Britanije i Sjedinjenih Država uz poštivanje naših dužnosti prema kraljici i zajednici”.


Priopćenje su objavili nakon povratka iz višetjednog boravka u Kanadi gdje su proveli božične blagdane sa sinom Archiejem, rođenim 6. svibnja 2019. nakon godine dana braka.


Na produženi odmor otišli su nakon što je u listopadu prošle godine objavljen dokumentarni film o njihovim problemima s medijskom pozornošću.


Tabloidi su najprije s odobravanjem pisali o američkoj glumici koja je unijela svježinu u kraljevsku obitelj, da bi se zatim okrenuli protiv nje nakon niza otpuštanja članova osoblja kraljevske kuće i nadjenuli joj nadimak “Hirovite vojvotkinje” (Duchess Difficult).


Harry, (35), šesti u redu nasljeđivanja britanske krune tužio je početkom listopada tabloide Daily Mail i The Sun zbog narušavanja njihovog privatnog života.