Velika akvizicija

Preuzeli tržište: Njemački Flixbus kupio francuski Eurolines

Hina

foto: wikipedia

foto: wikipedia

Ta autobusna kompanija osnovana je u Njemačkoj 2013. godine, a u prošloj godini prevezla je 45 milijuna putnika, 40 posto više nego u godini ranije. Prošle godine je svoje usluge počela nuditi i u SAD-u.PARIZ – Njemačka tvrtka za autobusni prijevoz Flixbus u četvrtak je izvijestila o zaključenom sporazumu o kupnji francuske tvrtke Eurolines, što je najnoviji primjer konsolidacije francuskog sektora za autobusni prijevoz na duljim linijama.


Ta njemačka brzo rastuća tvrtka priopćila je kako je, nakon u ožujku započetih razgovora, finalizirala ugovor o kupnji Eurolinesa od francuske skupine za transport Transdev.


Financijski detalji sporazuma nisu objavljeni.
Taj sporazum će Flixbusu omogućiti da koristi Eurolinesov međunarodni autobusni terminal Paris-Gallieni kao čvorište.


Ta autobusna kompanija osnovana je u Njemačkoj 2013. godine, a u prošloj godini prevezla je 45 milijuna putnika, 40 posto više nego u godini ranije. Prošle godine je svoje usluge počela nuditi i u SAD-u.


U francuskom sektoru za autobusni prijevoz na duljim linijama odvija se proces transformacije nakon njegove liberalizacije započete u 2015. godini.


Prvobitno je u Francuskoj bilo pet kompanija, no najnovijom kupnjom ta se brojka svodi na svega dvije – Flixbus i Ouibus.


Francuski operater za dijeljenje automobila BlaBlaCar planira kupiti Ouibus od francuskog željezničkog operatera SNCF i preimenovati ga u BlaBlaBus. Ta kupnja bi trebala biti dovršena do kraja proljeća.


Prema francuskom regulatoru, u 2018. godini u tom sektoru zabilježen je 26-postotni rast, s ukupno prevezenih 8,9 milijuna putnika.