Prosvjedi

Preminula zapaljena žrtva silovanja u Indiji, uhićena petorica

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersNEW DELHI Indijka koju su pretukli i zapalili muškarci optuženi da su je silovali preminula je zbog srčanog zastoja, objavio je u subotu glasnogovornik bolnice Safdarjang u New Delhiju.


23-godišnjakinja je napadnuta i zapaljena u četvrtak u okrugu Unnao u pokrajini Uttar Pradesh. Bila je na putu prema susjednom gradu i saslušanju u slučaju kojeg je prošle godine podnijela protiv dva muškarca, optužujući ih da su je silovali.


Prvo je primljena u lokalnu bolnicu, pa helikopterom prebačena u New Delhi. Zadobila je opekline na 70 posto tijela, a preminula je u noći na subotu zbog srčanog zastoja, otkrio je doktor Shalabh Kumar koji ju je liječio.
Uhićena su petorica muškaraca koje je navela u svojoj izjavi policiji. Među njima su i imena dvojice optuženih za silovanje.


U izjavi je navela kako su je tukli i zapalili, prenosi televizija NDTV.


Usprkos strožim zakonima i mjerama potaknutih grupnim silovanjem i smrću mlade žene na autobusu u indijskoj prijestolnici krajem 2012., velik broj takvih slučajeva i dalje se događa u Indiji.


Tjedan dana prije slučaja u Unnaou, u blizini Hyderabada 27. studenoga je silovana i zapaljena 27-godišnjakinja. To je pokrenulo prosvjede diljem Indije.


Policija je objavila kako su četvorica optuženih za taj slučaj ustrijeljeni u petak dok su pokušali pobjeći iz pritvora.


Prema posljednjim podacima vlade, u Indiji je 2017. silovano 33 tisuće žena.