Otkačena plemkinja

Preminula vojvotkinja od Albe

Hina

"Lady Cayetana uvijek je nosila Sevillu u svom srcu i u srcu Seville ostat će vječno", napisao je na Twitteru gradonačelnik Juan Ignacio ZoidoMADRID – Vojvotinja Cayetana Fitz-James Stewart, jedna od najbogatijih Španjolki i plemkinja s najviše titula na svijetu, umrla je u 88. godini u svom domu u Sevilli, objavio je gradonačelnik u četvrtak.


U bolnicu je primljena u nedjelju navečer zbog plućne infekcije. Kako joj se stanje pogoršavalo, prebačena je kući gdje je umrla okružena članovima obitelji.


“Lady Cayetana uvijek je nosila Sevillu u svom srcu i u srcu Seville ostat će vječno”, napisao je na Twitteru gradonačelnik Juan Ignacio Zoido.
Rođena u madridskoj palači Liria 28. ožujka 1926., vojvotkinja se u petoj godini preselila u Pariz, a potom u London jer je njezina obitelj bježala pred španjolskim građanskim ratom od 1936. do 1939.


Bila je poznata kao ekscentrična i nekonvencionalna plemkinja bogatog društvenog života i otkačenog stila. Unatoč protivljenju obitelji, 2011. udala se za 25 godina mlađeg činovnika.


Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, vojvotkinja je bila plemkinja s najviše titula na svijetu. Bila je peterostruka vojvotkinja, grofica-vojvotkinja, 18 puta markiza i 18 puta grofica, vikontica te je nosila još 18 različitih titula španjolskog plemstva.