Slučaj Danke Ilić

Interpol objavio međunarodnu potragu za djevojčicom: Bečka policija kaže da je izgubljeno dosta vremena od kada je nastao snimak

P. N.

Foto Twitter

Foto Twitter

Policija pokušava naći te dvije žene što ima nade da će se dogoditi, ako su još u Beču i ako nisu već otišle u Mađarsku ili prešle u RumunjskuGlasnogovornik bečke policije Markus Ditrih izjavio je, kako javlja RTS, da je problem način na koji je video na kojem je djevojčica koja liči na nestalu Danku Ilić došao do policije i da je zbog toga izgubljeno dosta vremena.


Interpol je objavio međunarodnu potragu.


„Svjedok je snimak poslao mejlom srpskoj policiji, pa je srpska policija kontaktirala austrijsku. Izgubljeno je dosta vremena, kako sam izračunala nekih 10 sati“, prenosi reporterka RTS navode iz policije u Beču.
Dodaje da je razgovarala sa Ditrihom koji joj je rekao da je istraga u tijeku i da ne mogu dati detalje, javlja srbijanski N1.


„Stvar je u tome da nemaju previše detalja…Postoji snimak o događaju koji se zbio u subotu popodne na tramvajskoj stanici i pokušavaju naći te dvije žene što ima nade da će se dogoditi, ako su još u Beču i ako nisu već otišle u Mađarsku ili prešle u Rumunjsku“, navodi reporterka.


„Problem je što je taj trag, ako je trag, već dosta ‘hladan’. A ako je u pitanju regularna situacija i da se radi o dvije žene od kojih je jedna bila sa svojim djetetom, i to će se pronaći“, kaže.


Ona ističe i da je srpski veleposlanik u Beču zadovoljan saradnjom s bečkom policijom, ali da se u Beču svi boje da se s „previše nepouzdanih informacija i podgrijavanjem“ ne pogoršaju stvari.