Traži se Andrej Šiško

POTICAO NA NASILNE PROMJENE Slovenska policija raspisala tjeralicu za vođom “Štajerske straže”

Hina

snimio Davor Puklavec / PIXSELL

snimio Davor Puklavec / PIXSELL

U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanjsku presudu odbijena, pa se početkom ovog mjeseca trebao javiti na dosluženje kazne, na što se oglušio pa je policija na svojim internetskim stranicama za njim raspisala tjeralicu, izvještava u subotu mariborski dnevni list "Večer".LJUBLJANA – Slovenska policija izdala je tjeralicu za Andrejem Šiškom iz Maribora, kontroverznim vođom tzv. “Štajerske straže” pošto se on nije odazvao na pravomoćan poziv za dosluženje zatvorske kazne, objavili su slovenski mediji.


Šiško je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog poticanja na nasilnu promjenu ustavnog poretka prilikom postrojavanja svojih pristaša blizu Maribora, no pušten je iz pritvora nakon šest mjeseci i izricanja nepravomoćne presude.


U međuvremenu je njegova žalba na prvostupanjsku presudu odbijena, pa se početkom ovog mjeseca trebao javiti na dosluženje kazne, na što se oglušio pa je policija na svojim internetskim stranicama za njim raspisala tjeralicu, izvještava u subotu mariborski dnevni list “Večer”.
Šiškova odvjetnica kazala je da je njezin branjenik računao na to da neće morati ponovno u zatvor jer je većinu kazne već odslužio u pritvoru.


Iz njemu bliskih krugova mediji doznaju da Šiško i nije dobio službenu poštu u kojoj se navodi da mu je odbijena žalba.


Patroliranje Šiškovih pristaša uz granicu s Hrvatskom, s njegovim objašnjenjem da oni pomažu policiji u pronalaženju ilegalnih migranata ove jeseni uzbudilo je slovensku javnost, pa je vlada predložila izmjene zakona po kojemu bi se uz granicu civilima zabranilo nošenje oružja ili replika oružja, pa i uniforma ako se ne radi o lovcima ili izviđačima.